Kurs og konferanser

Her finner du en oversikt over kurs, konferanser og andre arrangementer. Klikk på lenkene for mer informasjon. Savner du noe? Tips oss gjerne!

 

FEBRUAR

1. februar: Kurs i KFF-KSS i Oslo
Kurs i kvalitetssikringssystemet med opplæring, innføring, og praktisk arbeid i systemet, slik at deltagerne kan komme i gang med å bruke det – og få hjelp underveis. Kursholder er Helge Vatne fra Kristne Friskolers Forbund (KFF). Les mer og meld deg på her.

23-24. februar: «Montessori und die Digitalisierung unserer Welt» i Hannover i Tyskland
Fagdager i regi av Montessori Dachverband Deutschland om montessoripedagogikk og digitalisering. Merk at konferansen vil foregå på tysk, du kan lese mer og meld deg på her.

 

MARS

2. mars:​ The Modern Montessori Inspiring Day i Drammen
Norlights Education inviterer til seminar og workshttps://www.steinerskolen.no/events/naturkontakt-som-pedagogisk-virkemiddel/hop med montessori teacher trainer Jaqueline Hendriksen fra AVE.IK i Nederland. Tema er «10 steps into the world of a Montessori teacher. Self-regulation as a way to independence». Seminaret passer alle med interesse for montessoripedagogikken og for dere som jobber i miljøet til daglig. Les mer om seminaret og påmelding her.

12-13. mars: Grønn skole: Naturkontakt som pedagogisk virkemiddel i Oslo
Seminar over to dager om veien fra økologisk bevissthet til økologisk kompetanse med foredrag, workshop etc. Arrangør er Steinerskoleforbundet/Steinerhøyskolen. Les mer om programmet her.

14-17. mars: Montessori Model United Nations Conference i New York
Gjennom et samarbeid med FN får ungdomsskoleelever mulighet til å møte andre ungdommer fra hele verden, og et unikt innblikk i globalt fredsarbeid. Les mer om MMUN her.

 

APRIL

6-7. april: Biologi – oppfriskningskurs på Bakkenteigen
Oppfriskningskurs i biologi for montessorilærere (6-12) med utdanning fra AMI eller Høgskolen i Sørøst-Norge. Kurset arrangeres av Montessorisenteret. Les mer og meld deg på her.

9-10. april: Lead & Direct: People Skills for Team Leaders i London
Kurset ledes av Christine Harrison og arrangeres av Maria Montessori Institute i London. Se her for mer informasjon og påmelding.

12-15. april: AMI Annual General Meeting and Montessori Forum 2018 i Amsterdam
Les mer om program og påmelding her.

16-26. april: Montessori Express 2020: Roadtrips to Secondary Montessori Schools in Germany and Holland
Les mer om Montessori Express 2020 og påmelding her.

JUNI

18. juni – 20. juli: Montessori Orientation to Adolescent Studies i Chicago
NAMTA/AMI Montessori Orientation to Adolescent Studies gir en oversikt over essensielle montessoriprinsipper og bakgrunnsinformasjonen man trenger for å møte behovene hos ungdom. Mer informasjon og påmelding hos Great Work Inc. Dette kurset holdes ved Beacon Academy i Chicago i USA.

25. juni – 25. juli: Montessori Orientation to Adolescent Studies i Ohio
NAMTA/AMI Montessori Orientation to Adolescent Studies gir en oversikt over essensielle montessoriprinsipper og bakgrunnsinformasjonen man trenger for å møte behovene hos ungdom. Mer informasjon og påmelding hos Great Work Inc. Dette kurset holdes ved Hershey Montessori Farm School i Ohio i USA.

25. juni – 13. juli: Inclusive Education i San Diego
Kurset retter seg mot montessoripedagoger som trenger verktøy for å tilrettelegge for barn med spesielle behov (0-12). Kurset arrangeres av The Montessori Institute of San Diego.

 

JULI

1. juli – 3. august: Montessori Orientation to Adolescent Studies i California
NAMTA/AMI Montessori Orientation to Adolescent Studies gir en oversikt over essensielle montessoriprinsipper og bakgrunnsinformasjonen man trenger for å møte behovene hos ungdom. Mer informasjon og påmelding hos Great Work Inc. Dette kurset holdes ved Grove School i Redlands i California i USA.

 

AUGUST

4-18. august: 6th Assembly Educateurs sans Frontières i Stellenbosch i Sør-Afrika
Tema for samlingen er «Strengthening Communities for a Sustainable Future». Les mer om EsF, programmet og påmelding her.

24. og 25. august: Introduksjon til montessoripedagogikken i Oslo
Kurset gjennomgår både det teoretiske grunnlaget for og den praktiske gjennomføringen av montessoripedagogikken i barnehage og grunnskole. Kurset egner seg for alle som er interessert i å lære mer om montessori, også foreldre. Kurset arrangeres av Montessorisenteret.

31. august – 1. september: 6th Nordic Montessori Conference 2018 i Helsinki
Annethvert år arrangeres en nordisk montessorikonferanse med deltakere fra Norge, Sverige, Danmark og Finland. Denne gangen er det i Finland med tema «Independence through Montessori Education». Mer informasjon kommer.

 

SEPTEMBER

7-8. september: Praktiske hverdagsaktiviteter på Bakkenteigen
Kurset er en fordypning i det praktiske liv, eksempler på ulike praktiske hverdagsaktiviteter og hvordan de kan brukes til å skape en meningsfull hverdag i montessoribarnehagen. Ingen forkunnskaper nødvendig. Kurset arrangeres av Montessorisenteret, les mer og meld deg på her.

 

OKTOBER

5-7. oktober: 19th Montessori Europe Congress i Sofia
Montessori Europes årlige kongress arrangeres denne gang i samarbeid med Institute Montessori Bulgaria.

 

NOVEMBER

12-13. november: Norsk Montessoriforbunds Lederkonferanse i Oslo
Mer informasjon kommer.

30. november – 1. desember: Classroom Management i barnehage og skole på Bakkenteigen
Temakurs for pedagogiske ledere i montessoriskolen og montessoribarnehagen. Kurset arrangeres av Montessorisenteret, les mer og meld deg på her.

 

2019

MARS

23-24. mars: Nasjonal montessorikongress og NMFs Landsmøte på Gardermoen
Mer informasjon kommer.

 

2021

JULI

16-19. juli: 29th International Montessori Congress i Bangkok
Hvert fjerde år arrangeres det internasjonal montessorikongress med deltakere fra hele verden. Denne gang i Bangkok i Thailand. Arrangørene vil legge ut informasjon på denne nettsiden.